Schedule

The 11 International Paderewski Piano Competition:

November 9th, 2019 – the Competition participants’ arrival to Bydgoszcz

November 10th, 2019 – the Orientation Meeting and the drawing of the  performances order

November 10th, 2019 – the Inaugural Concert

November 11th, 2019 – the beginning of the I stage audition

November 14th, 2019 – the announcement of the I stage results

November 15th, 2019 – the beginning of the II stage audition

November 17th, 2019 – the announcement of the II stage results

November 18th, 2019 – day off – rehearsals with the chamber orchestra (Semi-finalists)

November 19th, 2019 – the beginning of the Semi-final audition

November 20th, 2019 – the announcement of the Semi-final results

November 21st, 2019 – day off – rehearsals with the orchestra (Finalists)

November 22nd – 23th, 2019 – the Final of the Competition

November 24th, 2019 – the Closing Ceremony

Nevember 24th, 2019 – the announcement of the Prize winners & the presentation of the Awards

November 24th, 2019 – the Prize Winners’ Concert

November 24th , 2019 –  presentation of the Additional Prizes

November 25th, 2019 – the I, II and III Prize Winners’ Concert in the National Philharmonic Hall in Warsaw.

 

SCHEDULE:

November 10th, 2019

3 p.m. – Performances order drawing

Concert hall of the Nowowiejski Music Academy

Bydgoszcz, Gdańska Street No. 20

 

THE INAUGURAL CONCERT

5 p.m.

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

 

Paderewski Pomeranian Philharmonic Orchestra

conducted by Kai Bumann

Soloist – Nikita Mndoyants,

the 1st prize winner of the 7th International Paderewski Piano Competition (Bydgoszcz, 2007)

 

S. Prokofiev – Concerto No. 2 in G minor, Op. 16

Andantino-Allegretto

Scherzo: Vivace

Intermezzo: Allegro moderato

Finale: Allegro tempestoso

 

Witold Lutosławski (1913-1994) – Koncert na orkiestrę

 

Mr. Krzysztof Zanussi will lead the concert

 

I STAGE

November 11th – 14th, 2019

 

50 participants

 25-30 minutes

concert hall of the Nowowiejski Music Academy

Bydgoszcz, Gdańska Street No. 20

 

November 11th, 2019

1) 10.00 – 10.30

2) 10.30 – 11.00

3) 11.00 – 11.30

4) 11.30 – 12.00

break  (30 min.)

5) 12.30 – 13.00

6) 13.00 – 13.30

7) 13.30 – 14.00

lunch break

8) 16.30 – 17.00

9) 17.00 – 17.30

10) 17.30 – 18.00

break (30 min.)

11) 18.30 – 19.00

12) 19.00 – 19.30

13) 19.30 – 20.00

 

November 12th, 2019

14)10.00 – 10.30

15) 10.30 – 11.00

16) 11.00 – 11.30

17) 11.30 – 12.00

break  (30 min.)

18) 12.30 – 13.00

19) 13.00 – 13.30

20) 13.30 – 14.00

lunch break

21) 16.30 – 17.00

22) 17.00 – 17.30

23) 17.30 – 18.00

break (30 min.)

24) 18.30 – 19.00

25) 19.00 -19.30

26) 19.30 – 20.00

 

November 13th, 2019

27) 10.00 – 10.30

28) 10.30 – 11.00

29) 11.00 – 11.30

30) 11.30 – 12.00

break  (30 min.)

31) 12.30 – 13.00

32) 13.00 – 13.30

33) 13.30 – 14.00

lunch break

34) 16.30 – 17.00

35) 17.00 – 17.30

36) 17.30 – 18.00

break  (30 min.)

37) 18.30 – 19.00

38) 19.00 -19.30

39) 19.30 – 20.00

 

November 14th, 2019

40) 10.00 – 10.30

41) 10.30 – 11.00

42) 11.00 – 11.30

43) 11.30 – 12.00

przerwa  (30 min.)

44) 12.30 – 13.00

45) 13.00 – 13.30

46) 13.30 – 14.00

przerwa obiadowa

47) 16.30 – 17.00

48) 17.00 – 17.30

49) 17.30 – 18.00

przerwa (30 min.)

50) 18.30 – 19.00

 

Results of the I stage – November 14th, 2019 – about 9.30 p.m.

 

 

II STAGE

November 15th – 17th, 2019

20 participants

about 40-45 minutes

Concert hall of the Nowowiejski Music Academy

Bydgoszcz, ul. Gdańska 20

 

November 15th, 2019

1) 10.00 – 10.45

2) 10.45 – 11.30

break (30 min.)

3) 12.00 – 12.45

4) 12.45 – 13.30

lunch break

5) 16.30 – 17.15

6) 17.15 – 18.00

break  (30 min.)

7) 18.30 -19.15

8) 19.15 – 20.00

 

November 16th, 2019

9) 10.00 – 10.45

10) 10.45 – 11.30

break  (30 min.)

11) 12.00 – 12.45

12) 12.45 – 13.30

lunch break

13) 16.30 – 17.15

14) 17.15 – 18.00

break  (30 min.)

15) 18.30 -19.15

16) 19.15 – 20.00

 

November 17th, 2019

17) 10.00 – 10.45

18) 10.45 – 11.30

przerwa  (30 min.)

19) 12.00 – 12.45

20) 12.45 – 13.30

 

Results of the II stage – November 17th, 2019 – about 5.00 p.m.

 

November 18th, 2019

Rehearsals for the Semi-Finalists with Capella Bydgostiensis

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

 

10.00 – 10.40   – 1

10.40 – 10.50      przerwa / break

10.50 – 11.30   – 2

11.30 – 12.10   – 3

12.10 – 12.30      przerwa / break

12.30 – 13.10   – 4

13.10 – 13.20      przerwa / break

13.20 – 14.00   – 5

14.00 – 16.00       przerwa / break

16.00 – 16.40   – 6

16.40 – 16.50      przerwa / break

16.50 – 17.30    – 7

17.30 – 17.40      przerwa / break

17.40 – 18.20   – 8

18.20 – 18.30     przerwa / break

18.30 – 19.10   – 9

19.10 – 19.20     przerwa / break

19.20 – 20.00   – 10

 

SEMI-FINAL

November 19th – 20th, 2019

10 participants

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

 

Capella Bydgostiensis

dyrygent / conductor – Kai Bumann

 

November 19th, 2019

10.00 – 10.45 – recital 1

10.45 – 11.30 – recital 2

11.30 – 12.15 – recital 3

przerwa / break (30 min.)

12.45 – 13.30 – recital 4

13.30 – 14.15 – recital 5

przerwa obiadowa / lunch time

16.30 – 17.00 – concert 6

przerwa / break (15 min.)

17.15 – 17.45 – concert 7

przerwa / break (15 min.)

18.00 – 18.30  concert 8

przerwa / break (15 min.)

18.45 – 19.15 – concert 9

przerwa / break (15 min.)

19.30 – 20.00 – concert 10

 

November 20th, 2019

10.00 – 10.45 – recital 6

10.45 – 11.30 – recital 7

11.30 – 12.15 – recital 8

przerwa / break (30 min.)

12.45 – 13.30 – recital 9

13.30 – 14.15 – recital 10

przerwa obiadowa / lunch time

16.30 – 17.00 – concert 1

przerwa / break (15 min.)

17.15 – 17.45 – concert 2

przerwa / break (15 min.)

18.00 – 18.30 – concert 3

przerwa / break (15 min.)

18.45 – 19.15 – concert 4

przerwa / break (15 min.)

19.30 – 20.00 – concert 5

 

Results of the Semi-Final – November 16th, 2019 – about 9.30 p.m.

 

November 21st,  2019

Rehearsals for the Finalists with the Pomeranian Philharmonic Orchestra

 

FINAL

November 22nd – 23rd, 2019

5 participants

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

 

Paderewski Pomeranian Philharmonic Orchestra

conducted by Jakub Chrenowicz

 

 

 November 22nd,  2019

 till 15.00

Rehearsals for the Finalists with the Pomeranian Philharmonic Orchestra

 

THE FINAL CONCERT

7 p.m.

Paderewski Pomeranian Philharmonic Orchestra

conducted by Jakub Chrenowicz

 

 

November 23rd, 2019

till 15.00

Rehearsals for the Finalists with the Pomeranian Philharmonic Orchestra

 

THE FINAL CONCERT

7 p.m.

Paderewski Pomeranian Philharmonic Orchestra

conducted by Jakub Chrenowicz

 

 

November 23rd, 2019

9 p.m.

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

  

Special concert of Krzysztof Herdzin

Paderewski for jazz

 

November 23rd, 2019 – about 22.00

The closing ceremony and announcement of the results of the 11th Competition

 

 

November 24th, 2019

LAUREATES CONCERT

Paderewski Pomeranian Philharmonic Concert Hall

5 p.m.

Mrs. Anna Seniuk will lead the concert

 

 

November 25th, 2019

 

LAUREATES CONCERT

National Philharmonic in Warsaw

 

Chamber Hall

7 p.m.

 

 

The 11th International Paderewski Piano Competition in Bydgoszcz is financed by:

the City of Bydgoszcz

Bydgoszcz

 

the Ministry of Culture and National Heritage from the Fund for the Promotion of Culture from as part of the “Music” program, implemented by the Institute of Music and Dance

MKiDN_logoeng       

Kujawsko-Pomorskie Region

 

The organization of the Competition is as part of the celebrations marking Poland’s 100th anniversary of regaining independence.

logo_eng-01

THE COMPETITION IS CO-ORGANIZED BY:

The Paderewski Pomeranian Philharmonic in Bydgoszcz

The Nowowiejski Academy of Music in Bydgoszcz

 

Partnerzy konkursu
AM

AM

FP

FP

asd

asd

PTNA

PTNA

YAMAHA

YAMAHA

Liszt Competition

Liszt Competition

Michael Moran

Michael Moran

Kawai

Kawai

Fazioli

Fazioli

ST

ST

Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. I. J. Paderewskiego jest organizowany w ramach projektu pt. "Kujawsko-Pomorskie Menu Kulturalne 2013-2014" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2007-2013 oraz ze środków budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.